Parik
Close Menu

Goodwill® tulee Kouvolaan

Parikin uusi kierrätysmyymälä avasi ovensa Tommolankatu 5:ssä. Samassa kiinteistössä sijaitsevat RTV ja Isku.

Goodwill – Anna hyvän kiertää

Goodwill auttaa ihmisiä koulutuksen ja työllistämisen keinoin sekä ympäristöä kierrätysmyymälätoiminnan kautta, paikallisesti. Goodwillin sosiaalisen yrityksen mallin toivat Suomeen Sotek-säätiö ja Goodwill Industries International. Goodwill Kouvola -kierrätysmyymälä pysyy vahvasti paikallisena, vaikka brändi onkin maailmanlaajuinen.

– Parikin toiminnan tarkoituksena on edelleen lisätä paikallisesti asiakkaidemme työ -ja toimintakykyä koulutuksen ja työllistämisen keinoin yhdessä ammattitaitoisen henkilökuntamme kanssa. Kannamme vastuuta ympäristön ja yhteisömme huomisesta. Kierrätystoiminnan avulla olemme mukana kiertotalouden kasvattamisessa, kertoo uuden myymälän myymäläpäällikkö Erja Perilä.

Parikin palveluista vastaava työvalmentaja Kari Kalliokoski toteaa, että uusi myymälä tarjoaa mahdollisuuden uudistumiseen:

– Parikilla on pitkä kokemus kierrätyskeskustoiminnasta. Maaliskuisen savuvahingon jälkeen kartoitimme vahingot ja käärimme hihat. Ekomaahan tarvittiin mittavat puhdistukset ja oli selvää, ettei myymälää saada nopeasti avattua. Päätimme käyttää tämän tilaisuuden uudistumiseen. Goodwill-toiminta oli meille tuttu jo entuudestaan, joten siihen oli helppo lähteä mukaan.

Uusi Goodwill Kouvola tarjoaa Parikille erinomaisen mahdollisuuden kierrätysmyymälätoiminnan kehittämiseen Kouvolassa. Goodwillin valmiit toimintamallit tehostavat kierrätystoimintaa ja tuovat vahvan perustan sen edelleen kehittämiselle.

Mikä Goodwill on?

Goodwill-kierrätysmyymälä keskittyy kierrätettävien tuotteiden vastanottamiseen lahjoituksina ja niiden uudelleen myymiseen. Kuka tahansa voi lahjoittaa Goodwillille. Vastaanotamme esimerkiksi hyväkuntoisia vaatteita, kenkiä, leluja, elektroniikkaa, astioita ja huonekaluja. Lahjoituksilla luodaan paikallisille työtä etsiville ihmisille mahdollisuuksia työhön ja omien taitojen kehittämiseen.

Myydyistä tavaroista saatu tuotto käytetään paikallisen työllistämistoiminnan ja erilaisten valmennus- ja koulutusohjelmien ylläpitämiseen ja kehittämiseen. Lahjoittaja pääsee näin helposti eroon ylimääräisestä tavarasta. Lahjoittaminen on myös ekoteko – jäteastian sijaan käyttökelpoinen tavara pääsee uudelleen käyttöön ja näin säästetään ympäristöä.

Goodwill Industries International

Goodwill Industries International on Yhdysvalloista lähtöisin oleva organisaatio, joka tarjoaa räätälöityjä palveluja ja koulutusta henkilöille, jotka haluavat löytää työtä, kouluttautua, kehittää taitojaan ja vahvistaa talouttaan. Goodwill on perustettu vuonna 1902 Bostonissa, ja se toimii Yhdysvaltojen ja Kanadan lisäksi 14 muussa maassa. Goodwillillä on yhteensä yli 3300 kierrätysmyymälää ympäri maailman ja lisäksi useita maakohtaisia verkkokauppoja. Vuonna 2017 Goodwill Industries Internationalin liikevaihto oli 5,9 miljardia dollaria.

Tykkää Goodwill Kouvolasta Facebookissa

Näet kierrätysmyymälän kuulumiset ja uusimmat ihanuudet

Goodwill Kouvola