Parik
Close Menu

Ilmoituskanava

Ilmoituskanavan ohjeet 

 

Ilmoittajansuojelulaki vaatii, että yli 50 ihmisen työpaikalla täytyy olla ilmoituskanava. Ilmoituskanavan kautta voit ilmoittaa, jos joku työpaikalla toimii lainvastaisesti. Voit tehdä ilmoituksen, jos tiedät tai epäilet, että joku Parikilla rikkoo lakia.  

Ilmoitus jätetään Ilmoituskanavan postilaatikkoon. Postilaatikko on Kuusaantiellä hallintorakennuksen alakerran käytävän syvennyksessä. Hemmintiellä postilaatikko on eteisaulassa. 

Voit ladata sähköisen lomakkeen alla olevasta linkistä. Täytä lomake tietokoneella, tulosta ja vie postilaatikkoon. Voit myös käyttää paperista lomaketta, joita löytyy postilaatikkojen vierestä. 

Voit tehdä ilmoituksen nimettömästi. Jos haluat, voit kuitenkin kertoa ilmoituksessa nimesi ja puhelinnumerosi. Tällöin ilmoituksen tutkijat voivat olla sinuun yhteydessä ja kysyä lisätietoja, mikä voi auttaa asian ratkaisemisessa. Jos kerrot ilmoituksessa nimesi, sitä ei paljasteta kenellekään, paitsi poliisille, jos poliisia tarvitaan asian tutkimiseen. 

Sinua ei voida rangaista tai muuten kohdella työpaikalla huonosti siksi, että teet ilmoituksen laittomasta toiminnasta. Väärien tietojen antaminen tahallaan on kuitenkin vakava rikkomus, josta saa rangaistuksen. 

Ilmoitukset Parikilla tutkii työryhmä, jonka jäseniä ovat työsuojelupäällikkö Kari Kalliokoski ja tietosuojavastaava Teemu Pesonen. He ovat velvollisia pitämään saamansa tiedot salassa. Tiedot paljastetaan vain Parikin toimitusjohtajalle ja poliisille, jos tarvitsee. 

Ilmoitetut laittomuudet yritetään korjata nopeasti. Antamiasi tietoja ei säilytetä sen jälkeen, kun asia on ratkaistu.

Ilmoituskanava on tarkoitettu vain rikosten ilmoittamiseen. Muut asiat selvitetään oman valmentajan tai esihenkilön kanssa, jos esimerkiksi työkaveri kiusaa tai töissä on muuten epämukava olo. 

 

Lataa ilmoituslomake tästä.