Parik
Close Menu

Kulttuurilla osallisuutta

Toiminta-aika 1.4.2019—31.12.2021. 

Kohderyhmä

Aikuiset mielenterveys- ja päihdekuntoutujat Kymenlaakson alueella.

Miksi lähteä mukaan

Näkökulmia taiteen ja kulttuurin tutkituista vaikutuksista

Tavoitteet

  • Mahdollistaa ihmisten kohtaamista, vahvempaa osallisuutta ja sosiaalisten taitojen vahvistumista taiteen ja kulttuurin keinoin.
  • Yhdessä tekemisen ja kulttuuritoiminnan keinoin poistaa stigmaa ja ennakkoluuloja, jotka kohdistuvat mielenterveyskuntoutujiin.
  • Kulttuurin ja taiteen keinoin kokeilla uudenlaisia osallistumistapoja ja keinoja saada vapaaehtoisia ja vertaistukihenkilöitä mukaan toimintaan.
  • Kokeilla uudenlaista yhteistyötä mielenterveysjärjestöjen sekä taide- ja kulttuuritoimijoiden välillä vapaaehtoinen-taiteilija -työparitoiminnalla.
  • Edistää mielenterveyskuntoutujien tasavertaisia mahdollisuuksia harrastaa taidetta ja kulttuuria sekä tuoda kulttuurin hyvinvointivaikutukset osaksi mielenterveyskuntoutujien arkea.

Toteutus

Hanke sisältää erilaisia ammattitaiteilijoiden ohjaamia taidetyöpajoja mm. teatterin, sanataiteen, kuvataiteen ja musiikin parissa. Työpajat ovat kaikille osallistujille avoimia ja ilmaisia. Työpajoihin voi osallistua niin moneen kuin haluaa, oman mielenkiinnon ja jaksamisen mukaan. Osallistujat saavat myös vaikuttaa tulevien työpajojen sisältöihin. Työpajatoiminta alkoi syksyllä 2019 ja jatkuu syksyyn 2021 asti. Työpajoista syntyneisiin taideteoksiin ja tuotoksiin pääsee tutustumaan hankkeen omilla blogisivuilla: kulttuurillaosallisuutta.wordpress.com

Työpajoja ohjaavat taiteilija – projektityöntekijä -työpari. Työparitoiminnan avulla voidaan tukea osallistujien hyvinvointia kokonaisvaltaisesti. Hanke tarjoaa myös koulutetuille vapaaehtoisille uudenlaisia mahdollisuuksia toimia vapaaehtoisena.

Hanketta rahoittaa STEA.

Tuotoksia

Lataa täältä esityksen käsiohjelma (pdf): Häpeästä hyväksyntään

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MUSIIKKIVIDEOITA

Rap-lyriikkapajan päätteksi käytiin studiolla ja Kevyt olo -kokoonpanon Kynät sauhuu -biisin voit käydä kuuntelemassa Youtubesta ja suoratoistopalveluista.

Rap-lyriikkapajan jälkeen syntyi vielä Kevyt olo -kokoonpanon lääkkeet kohillaan -biisi, jonka voit käydä kuuntelemassa Youtubesta ja suoratoistopalveluista.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Katso lisää tai lataa esite tästä.

Lataa esite (pdf)

 

Löydät meidät myös Facebookista ja Instagramista:

 

 

Yhteystiedot

Tuija Kivikko
tuija.kivikko@parik.fi
040 180 3225

Siiri Setälä
siiri.setala@parik.fi
040 180 3285