Parik
Close Menu

Uutiskirje 3/22

Parikin tämän vuoden viimeinen uutiskirje sisältää asiaa Parikin työpajojen ja erityisesti kierrätysmyymälän tiimoilta. Mukana ovat myös Jannan ja Juhan asiakastarinat. Lisäksi tiedotamme VISA-hankkeen uusien ryhmien käynnistymisestä ja niihin ilmoittautumisesta sekä Parikin osallistumisesta Taisto-tietoturvaharjoitukseen.
Parikin työpajoilla valmentaudutaan yksilöllisesti ja yhteisöllisesti kohti koulutusta tai työelämää
Parik-säätiö järjestää ja kehittää työllistämis-, kuntoutus- ja koulutuspalveluja sekä muuta alaan liittyvää toimintaa nuorille, pitkäaikaistyöttömille, mielenterveys- ja päihdekuntoutujille, kehitysvammaisille sekä muille heikossa työmarkkina-asemassa oleville henkilöille. Säätiö tarjoaa työtoimintayksiköissään monipuolisia mahdollisuuksia mm. kuntouttavaan työtoimintaan, ammatilliseen kuntoutukseen, työkokeiluun, palkkatuettuun työhön ja työssäoppimiseen esimerkiksi osana toisen asteen ammatillista perustutkintoa tai ammattikorkeakoulun tutkintoa.

 

Työpajat ovat valmennusyhteisöjä, joissa mm. lisätään asiakkaan työ- ja toimintakykyä, elämänhallintaa, vahvistetaan työelämätaitoja sekä tunnistetaan osaamista yksilö- ja työvalmentajan tukemana.

Edellisissä uutiskirjeissä, jotka löytyvät täältä, on kerrottu Parikin HYBRID – Hybridit oppimisverkostot ja HYBRID 50+ -hankkeiden tavoitteista ja malleista. Kehiteltyjen ja kehiteltävien toimintamallien avulla Parikin työpajoilla tunnistetaan ja kerrytetään valmentautujien osaamista. Harjoittelussa työpajoilla voidaan suorittaa tutkintojen osia, tai työpajajaksot voivat auttaa polun löytämiseen opintoihin ja töihin.

Parikin työtoimintayksiköiden kuten kuljetuksen, ympäristön, kunnossapidon, lounaskahvilan ja Kaikumedian työtehtäviin pääsee tutustumaan videoista, jotka löytyvät täältä.

 
 
Parik tekee yhteistyötä myös yritysten kanssa siten, että työpajoillamme voidaan toteuttaa yrityksen satunnaisia esim. kokoonpano-, pakkaus-, lajittelu- ja postitustöitä. Lisäksi autamme pihansiivouksessa, pienissä kunnossapitotehtävissä, muutoissa ja tavaransiirroissa. Yritysyhteistyö antaa työttömälle mahdollisuuden päivittää osaamistaan, oppia uutta ja kokea osallisuutta – parhaassa tapauksessa työllistyä yritykseen tutuksi tulleisiin tehtäviin.

Yritysyhteistyötä koskevissa tiedusteluissa ota yhteyttä
Kari Kalliokoskeen, puh. 0400 683 395.

Goodwill Kouvolassa tarinat saavat jatkoa

Kierrätysmyymälä Goodwill Kouvolan lahjoitusten vastaanotto on viime kuukaudet pursunut lahjoitustavaraa. Lahjoitusten myynnistä saatu tuotto käytetään edistämään paikallisten työllistämistoimintaa.

Goodwillin filosofiaan kuuluu tarinoiden jatkaminen niin tavaroiden kuin ihmistenkin kohdalla: jokainen on löytö ja ansaitsee uusia mahdollisuuksia. Goodwill Kouvolassa voi kerryttää työkokemusta ja saada työelämään tähtäävää valmennusta yksilöllisten tarpeiden mukaan. Polut voivat olla moninaisia, mutta kaikkien kohdalla pyritään siihen, että työtoiminta johtaa ennen pitkää työttömyyden päättymiseen ja oman potentiaalin sekä paikan löytämiseen työelämässä.

Goodwill Kouvolassa voi suorittaa myös tutkintoihin kuuluvia näyttöjä. Tämän vuoden aikana on kierrätysmyymälän, varaston, lahjoitusten vastaanoton ja kuljetuksen tehtävissä suoritettu Liiketoiminnan ja Logistiikan perustutkintoihin kuuluvia osia kaikkiaan 23 kappaletta.

Kouvolan Goodwill-kierrätysmyymälän toiminta on tuttua mm. Jannalle ja Juhalle:

”Olen tällä hetkellä Goodwill Kouvolassa opiskelijana. Suoritan liiketoiminnan ammattitutkintoa ja teen täällä käytännön puolen tutkinnosta.Tulin taloon ensimmäisen kerran joulukuussa 2019 työkokeiluun pitkän työttömyysjakson jälkeen. Työkokeilu poiki palkkatukipaikan ja jakson loppupuolella päädyin hakemaan kouluun. Opiskelijana olen ollut nyt vähän yli vuoden.
 
Ykkösjuttu täällä Goodwillissa on ehdottomasti työkaverit. Kaikkien kanssa tullaan toimeen, ja etenkin tämänhetkinen myymäläporukka on energinen ja iloinen. Se välittyy myös asiakkaisiin: usein saa kuulla asiakkailta palautetta iloisesta ja palvelualttiista henkilökunnasta.
 
Myös kierrätys on aina ollut lähellä omaa sydäntä. Nyt se on sitä vielä enemmän, kun näkee, miten jokainen tavara kierrätetään oikein luontoa ja ympäristöä säästäen.
 
Tällä hetkellä mieluisimpia työtehtäviä minulle ovat asiakaspalvelu niin kassalla kuin myymälässä ja uusien työntekijöiden ohjaus työhön. Koen erityisen motivoiviksi tehtäviksi myös kausituotteiden esillepanon ja yleensäkin myymälän järjestyksessä pitämisen, sillä näistäkin saa hyvää palautetta asiakkailta.
 
Ajattelen, että haluan kehittyä oikeastaan kaikissa asioissa: elämä kun on yhtä oppimista. Minun olisi tarkoitus saada tutkintoni valmiiksi toukokuun 2023 loppuun mennessä. Toivottavasti sen jälkeen löydän omaa osaamistani vastaavaa työtä!” 
– Janna
”Minulla on yrittäjätausta. Lamavuosina hommat loppuivat, minkä seurauksena olin useamman vuoden työttömänä. Vuonna 2015 tulin Parikille kuntouttavaan työtoimintaan. Sen jälkeen sain täältä palkkatukipaikan ja myöhemmin olin myös työkokeilussa. Palkkatukipestini ovat saneet terveydellisten syiden takia jatkoa.
 
Olen ollut erilaisissa työtehtävissä Parikin molemmissa toimipisteissä. Olen tehnyt ns. talonmiehenhommia: kiinteistönhuoltoa ja pihanhoitoa; olen ollut nouto- ja kuljetuspalvelussa sekä Goodwill Kouvolan lahjoitusten vastaanotossa ja varastohommissa. Tälläkin hetkellä hoidan kierrätysmyymälän ja varaston välistä kalusteiden liikennettä sekä työskentelen toisinaan myymälässä asiakaspalvelutehtävissä. Työhöni on kuulunut myös EduKon varastonhallinta- ja logistiikkaopiskelijoiden ohjaamista.
 
Suosittelisin Parikin toimintaa ihan kaikenlaisille ihmisille, koska työtkin voivat olla monipuolisia. Parikilta löytyykin laaja skaala erilaisia ihmisiä erilaisilla taustoilla. Ainakin lähimmät työkaverini ovat hyvin välitöntä ja auttavaista porukkaa, ja tuntuu ettei täällä kukaan katso toista ”vinoon” tai arvostele.
 
Minulla oli joskus aiemmin vähän ennakkoluuloja Parikia ja sen toimintaa kohtaan, mutta yllätyin myönteisesti tänne tullessani siitä, millaista porukkaa täällä eri yksiköissä on. Eli ihan rohkeasti ja avoimin mielin kannattaa tulla Parikille. Hyvä, kun pääsin tänne!”
– Juha
 
 

VISA-hankkeesta korjaavia kokemuksia kiusaamista kokeneille – ilmoittautuminen uusiin ryhmiin auki nyt!

VISA – voimaa uusista kokemuksista -hanke on tarkoitettu työelämän tai koulutuksen ulkopuolella oleville aikuisille, jotka ovat kokeneet kiusaamista. Hankkeessa on tarkoitus tuoda osallistujien kiusaamiskokemuksia näkyväksi sekä harjoitella uusia ajattelu- ja toimintamalleja kiusaamiskokemusten luomien esteiden ylittämiseksi.

Uusia ajattelu- ja toimintatapoja kehitetään pienryhmissä luovin ja toiminnallisin keinoin. Vuoden 2022 ryhmissä tämä tarkoitti mm. luontoliikuntaa ja eläinavusteista toimintaa. Ryhmätoiminnan sisällöillä, joihin osallistujat voivat esittää myös omia toiveitaan, pyritään aikaansaamaan korjaavia kokemuksia ja lisäämään osallisuutta.

VISA-hankkeen uudet ryhmät alkavat tammikuussa 2023. Ota yhteyttä, jos kiinnostuit!

Siiri Kivinen
siiri.kivinen@parik.fi

Kalle Nokkala
kalle.nokkala@parik.fi

VISA-hankkeen sivulle
 

Parik osallistui Taisto-tietoturvaharjoitukseen

24.11. oli Parikilla todellinen katastrofipäivä. Samaan aikaan kaatuivat asiakastietojärjestelmä ja sähköposti, johtoryhmän jäsenen tietokone joutui tiedot salaavan haittaohjelman uhriksi, toimitusjohtajan henkilökohtainen some-tili kaapattiin disinformaation levitykseen, ja arkaluontoisia asiakastietoja haltuunsa saanut taho kiristi säätiöltä lunnaita. Sähkönjakelussa ja maksuliikenteessäkin oli häiriöitä.

Onneksi kyse oli vain harjoituksesta.

Digi- ja väestötietoviraston vuosittaiseen Taisto-harjoitukseen osallistui tänä vuonna joukkueet 350 organisaatiosta, ja mukana oli myös Parikin johtoryhmän ja tietohallinnon muodostama tiimi. Harjoituksessa pääsimme testaamaan käytännössä – mutta kuitenkin turvallisissa olosuhteissa – tuoreeltaan päivitetyn tietoturvasuunnitelmamme ja kokemaan, mihin kaikkeen olimme varautuneet ennalta ja kuinka hyvin. Tärkeää oli, miten jokainen tiimiläinen saattoi kokea olevansa tärkeä ja tarpeellinen toimija kyberuhan sattuessa. Kun vielä joukkueemme kokoonpano muuttui yllättäen viime metreillä, harjoitus oli erinomainen testi siitä, miten vikasietoinen säätiömme on myös silloin, kun ongelmia tulee kyberin lisäksi reaalimaailmassa.

Taisto-harjoitus on tarkoitettu organisaatioiden johdolle ja vastuuhenkilöille, joilla ei välttämättä ole teknistä nippeliosaamista, vaan tarkoitus onkin haastaa miettimään juurikin hallinnollisia ja viestinnällisiä toimenpiteitä. Rohkaisen kaikkia organisaatioita osallistumaan ensi vuonna. Kuten pelastusharjoituksissa tai ensiapukoulutuksessa, tässäkin harjoitellaan taitoja, joita ei toivottavasti koskaan tarvita mutta joita ei tositilanteessa ole aikaa ruveta opettelemaan.

Teemu Pesonen
Parikin tietohallinto

 
Tämän kuvan on tehnyt Remi Ahola Parikin viestintä- ja mediatyöpaja Kaikumedialta, ja sen myötä Parik-säätiö toivottaa kaikille uutiskirjeen lukijoille:
Iloista ja rauhallista joulun aikaa sekä
hyvää uutta vuotta 2023!
 
parik.fi
 
Copyright © 2022 Parik-säätiö sr. Kaikki oikeudet pidätetään.

Peruuta uutiskirjeen tilaus tästä

Päivitä yhteystietosi

Uutiskirjeen tietosuojaseloste

Email Marketing Powered by Mailchimp
 
Facebook
Link
Website