Parik
Close Menu

Vienon Kammarin yhteistyö Parikin kanssa jatkuu

Vienon Kammarin kierrätys -ja työllistämistyön päättyessä yhteistyö Parikin kanssa jatkaa paikallista kierrätystoimintaa.

Karjalan Tuki – Kuusankoski ry:n eli Vienon Kammarin toimintaan on tulossa muutoksia. Valtakadun toimipiste Kuusankoskella suljetaan elokuussa. Jatkossa Kammarille lahjoitettua tavaraa ottaa vastaan Parik-säätiö, joka on tehnyt pitkään yhteistyötä Vienon Kammarin kanssa. Parik on täyttänyt Viron rekkoja lahjoitustavaralla Vienon Kammarin koko toiminnan ajan.

Lahjoitustavaran vastaanotto alkaa syyskuussa Parikin normaalien kierrätystavaranvastaanoton aukioloaikojen puitteissa. Toimipisteen sulkemiseen johtuvista tekijöistä lisätietoja kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Vieno Viitakare.

Jatkossa Parik antaa avustuskassit Kammarin järjestämille Viipurin matkoille mukaan. Toiminta järjestetään niin, että matkojen liikennöitsijä Kymen Charterline hakee kassit Parikilta. Kammarin toiminnan muutoksista huolimatta Viipurin päivämatkat jatkuvat entiseen tapaan. Tietoa tulevista matkoista saa Vienon Kammarin verkkosivuilta osoitteesta www.karjalantuki.com.

Lahjoitusten ohjaaminen Parikille mahdollistaa kierrätystoiminnan jatkumisen säästäen luontoa ja mahdollistaen käyttötavaran ekologisen uudelleenkäytön. Parikin kierrätystoiminnan avulla voidaan myös jatkaa ja lisätä vaikeimmassa asemassa olevien pitkäaikaistyöttömien työllistämistä.

Parikin kierrätysmyymälässä tavaroiden ja vaatteiden kierto on nopeaa. Yhteistyössä pyritään jatkamaan myös vaatepakettien vientiä Viipuriin. Parikin myymälöiden kierrosta tulevat vaatteet pakataan paketteihin, joita Kammarin matkat voivat kuljettaa eteenpäin.

Lahjoituksia otetaan vastaan syyskuusta alkaen Parikin toimipisteissä

Lahjoituksia otetaan vastaan Parikin Goodwill Kouvola -kierrätysmyymälässä, entisen Citymarketin kiinteistössä osoitteessa Tommolankatu 5. Myymälä on auki arkisin 10.00 – 18.00 sekä lauantaisin 10.00 – 15.00.

Lahjoituksia voi tuoda myös Parikin toimipisteelle Ekomaan tavaranvastaanottoon osoitteessa Kuusantie 1, ma – to 8.00 – 16.00 ja pe 8.00 – 14.30.

Goodwill Kouvola – Anna hyvän kiertää

Parikin toiminnan tarkoituksena on lisätä paikallisesti asiakkaiden työ -ja toimintakykyä koulutuksen ja työllistämisen keinoin yhdessä ammattitaitoisen henkilökunnan kanssa.

Parikilla on pitkä kokemus kierrätyskeskustoiminnasta. Toukokuussa avattu Goodwill Kouvola tarjoaa Parikille erinomaisen mahdollisuuden kierrätysmyymälätoiminnan kehittämiseen Kouvolassa.

Goodwill-kierrätysmyymälä keskittyy kierrätettävien tuotteiden vastanottamiseen lahjoituksina ja niiden uudelleen myymiseen. Kuka tahansa voi lahjoittaa Goodwillille. Myymälään vastaanotetaan esimerkiksi hyväkuntoisia vaatteita, kenkiä, leluja, elektroniikkaa, astioita ja huonekaluja. Lahjoituksilla luodaan paikallisille työtä etsiville ihmisille mahdollisuuksia työhön ja omien taitojen kehittämiseen.

Myydyistä tavaroista saatu tuotto käytetään paikallisen työllistämistoiminnan ja erilaisten valmennus- ja koulutusohjelmien ylläpitämiseen ja kehittämiseen. Lahjoittaja pääsee näin helposti eroon ylimääräisestä tavarasta. Lahjoittaminen on myös ekoteko – jäteastian sijaan käyttökelpoinen tavara pääsee uudelleen käyttöön ja näin säästetään ympäristöä.