Parik
Close Menu

SER-keräys, sähkö- ja elektroniikkalaiteromu

 

 

Keräämme kaiken elektroniikan;  toimivan, korjattavan ja kierrätykseen menevän. Meille voi palauttaa sähkö- ja elektroniikkalaitteita aina jääkaapista pesukoneeseen ja föönistä kahvinkeittimeen.

Mitä on SER?

SER tulee sanoista sähkö- ja elektroniikkalaiteromu. Käytöstä poistetut sähkö- ja elektroniikkalaitteet ovat sähkö- ja elektroniikkalaiteromua. Sähkö- ja elektroniikkalaitteiksi luetaan kaikki laitteet, jotka toimiakseen tarvitsevat sähkövirtaa, akkua, paristoa tai aurinkoenergiaa. Myös kaikki lamput lukuun ottamatta hehku- ja halogeenilamppuja luetaan sähkö- ja elektroniikkalaitteiksi.

Kodin yleisimpiä sähkö- ja elektroniikkalaitteita ovat muun muassa kodinkoneet, kellot, tietokoneet, tulostimet, kännykät, televisiot, viihde-elektroniikka, kamerat, lamput, valaisimet ja sähkötyökalut. Myös sähkökiukaat, lämminvesivaraajat ja muut talotekniset sähkölaitteet ovat SE-laitteita.

Kuluttaja

Keräysjärjestelmän ansiosta kuluttaja voi palauttaa käytöstä poistuvan sähkölaitteen maksutta lähimpään keräyspisteeseen. Osoitteessa www.kierratys.info kuluttaja voi tarkastaa lähimmän keräyspisteen. Tarkemmin SER keräyksestä sivuilla www.serkierratys.fi.

Ennen palauttamista tulisi laitteista poistaa ylimääräiset osat, esimerkiksi paristot, akut ja pölynimurista pölypussi.  Pisteisiin voi palauttaa sähkö- ja elektroniikkalaitteita aina jääkaapista pesukoneeseen ja föönistä kahvinkeittimeen.

Mitä laitteille tapahtuu Kierrätyskeskuksessa?

Ehjät laitteet tarkistetaan asianmukaisesti, rikkinäisiä laitteita korjataan takaisin käyttöön ja kierrätetyistä laitteista erotellaan tuotantolaitoksissa lasi, metallit ja muovit. Lisäksi kaikki haitalliset aineet poistetaan ja toimitetaan ongelmajätelaitokselle käsiteltäväksi. Sähkö- ja elektroniikkaromusta erotelluista aineista, kuten muovista, metallista ja lasista valmistetaan nykyisin monenlaisia tuotteita.

Kuuntele lisää kuinka tämä säästää luonnonvaroja. Kuuntele tästä!

Parik Ekomaa
Kuusaantie 1, 45130 Kouvola