Parik
Close Menu

Kehitysvammaisten työtoiminta

Kehitysvammaisten työtoiminta - Parik

Työtoiminnassa harjoitellaan arki- ja työelämätaitoja sekä ryhmässä toimimista. Työtoiminnassa tuetaan asiakkaiden osallisuutta yhteiskuntaan, päätöksentekoa ja itsenäisyyttä. Tavoitteena on tukea asiakkaita elämään mahdollisimman omannäköistä elämää, sekä haastamaan itseään jatkuvaan oppimiseen ja itsensä kehittämiseen.

Kehitysvammaisten työtoimintaa järjestetään pääosin Hemmintien toimipisteessä, mutta asiakkaan toiveiden ja tavoitteiden mukaan työskentely voi olla mahdollista myös muissa Parik-säätiön toimipisteissä. Työtoiminnan tehtävät ovat yleensä alihankintana tehtävää kokoonpano- tai pakkaustyötä, kierrätystä sekä keittiö-, puhtaanapito- ja pihatyötä.

Jokaisen asiakkaan kanssa tehdään yksilöllinen suunnitelma, huomioiden hänen henkilökohtaiset tavoitteensa ja voimavaransa. Toiminta voi olla aktiivista valmennusta kohti opiskelua tai avoimia työmarkkinoita, tai asiakkaan hyvinvointia ja osallisuutta vahvistavaa, sekä toimintakykyä ylläpitävää ohjausta ja tukea.

Vaikka työtoiminnassa työn tekeminen on keskeistä, ehdimme Hemmintiellä muutakin. Työtoimintaan sisältyy lyhyitä koulutuksia eri teemoin asiakkaiden toiveet ja tarpeet huomioiden.  Aiheina on esimerkiksi työhyvinvointi, työturvallisuus ja liikunta. Lisäksi aika ajoin saatamme leipoa, askarrella tai piipahtaa viereisessä Niivermäen luonnonpuistossa. Lisäksi järjestämme retkiä ja tapahtumia, huomioimme merkkipäiviä ja osallistumme aktiivisesti Parik-säätiön yhteisiin tapahtumiin.

Toimintaan hakeutuminen: Kymenlaakson hyvinvointialue p. 05 220 6000 (ma-pe klo 9-14.) Aikuissosiaalityössä asiakkaan tilanne arvioidaan ja hänet ohjataan oikeaan palveluun.

Kehitysvammaisten työtoiminta esite

Yhteyshenkilö

Taija Sievinen - Parik

Taija Sievinen, palvelupäällikkö työ- ja päivätoiminnat
taija.sievinen@parik.fi
040 752 0384