Parik
Close Menu

Kierrätys jatkuu väistötiloissa

Julkaistu 22.3.2019

Parik-säätiön kierrätystoimintaan keskittynyt Ekomaa hakee korvaavia tiloja, joissa toimintaa jatketaan heti kun uusi paikka löytyy. Keskiviikkona 20. maaliskuuta aamuyöllä sähkölaitteesta aiheutunut palo aiheutti mittavat savu- ja nokivahingot, joiden vuoksi koko rakennus jouduttiin laittamaan käyttökieltoon.

Ekomassa on normaalisti 10–20 työtoiminnassa mukana olevaa henkilöä, joille kaikille on löytynyt paikka muista Parikin yksiköistä ja valmennus jatkuu normaalisti. Tiloissa toimi kierrätysmyymälä, varasto ja kierrätykseen tulevien tavaroiden vastaanotto. Uusi vastaanottopiste on avattu alueella olevaan toiseen rakennukseen. Kierrätystavaraa otetaan edelleen vastaan normaalisti, mutta myymälä on toistaiseksi suljettu.

Sisällä olleet tavarat ovat kärsineet niin paljon, että niiden käyttömahdollisuudet ovat heikot. Itse rakennukseen tarvitaan ensin mittava siivous ja sitten vähintäänkin kaikkien pintamateriaalien uusinta. Normaaliin toimintaan tulee siis joidenkin kuukausien tauko, mutta palosta ei aiheutunut vaaraa ihmisille. Vahinkojen tarkempi selvittely on parhaillaan käynnissä.

Yhden keskeisen rakennuksen poistuminen käytöstä aiheuttaa joitakin muutoksia rutiineihin. Usean eri pisteen toimintamalli on kuitenkin hyvä tällaisessa tilanteessa, sillä toimintoja voidaan jakaa muihin tiloihin ja kehittää ihan uusiakin ratkaisuja. Esimerkkinä tästä on 6.4. pidettäväksi suunniteltu kierrätettyjen polkupyörien myyntitapahtuma, joka on päätetty järjestää ulkoilmatapahtumana.

Terveisin,

Pasi Hedman 
Toimitusjohtaja
040 835 4337