Parik
Close Menu

Kierrättämällä tarpeeton tavara saa uuden elämän

Kierrätysasema - Parik

Kun turhaa tavaraa kertyy tarpeeksi, se alkaa ahdistaa niin kotona kuin mökilläkin, eikä yrityksissäkään usein löydy tilaa ylimääräiselle varastoitavalle. Kierrättämällä tavarasta pääsee eroon vaivatta. Samalla säästyvät luonnonvarat ja kaupan päälle tästä ekoteosta saa hyvän mielen.

– Oma roska voi olla toiselle aarre. Se näkyy hyvin meillä kierrätysmyymälässä. Tarpeita on niin monenlaisia, yksi haluaa koiralle oman sohvan ja toinen hakee aitoja esineitä 70-luvulta. Kylän omaan saappaanheittokisaankin saa upeat pokaalit parilla eurolla, kertoo työvalmentaja Kari Kalliokoski Parikista.

Parik-Ekomaan kierrätysmyymälässä on mielenkiintoinen kattaus tavaraa huonekaluista kodinkoneisiin, leluihin ja sisustustavaroihin. Uusimpana tuttavuutena ovat kierrätettävät rakennustarvikkeet, joita löytyy yksi hallillinen.

Parik - Kierrätysmyymälä Ekomaa

– Kierrätys on järkevää ja ekologista. Kaatopaikalle menevä tavaramäärä vähenee ja samalla niistä aiheutuvat maksut, vinkkaa Kalliokoski. Kierrätettäväksi kelpaa tavara, jolla on jälkikäyttöä. Kun miettii, kannattaako jonkun tavaran tuoda, voi miettiä voisiko itse käyttää sitä jossain tilanteessa uudelleen. Loppujätettä ei oteta vastaan, mutta toki täällä voi käydä näyttämässä tavaroitaan. Meille tavarat on helppo tuoda, eikä vastaanotetuista peritä maksua.

Palvelua yrityksille

Parikin palveluihin kuuluu myös tavaroiden nouto. Kuolinpesiä ja muita vastaavia kohteita tyhjennetään, mutta palveluja tarjotaan myös yrityksille.

– Kun vaikka toimistossa tai taloyhtiön tiloissa saneerataan kalusteet, meille voi ilmoittaa, niin haemme vanhat pois tieltä. Sama pätee myös ennen remonttien alkua. Käyttökelpoinen tavara menee hyötykäyttöön, roskalavalle joutuu vähemmän ja loppujätemaksu asiakkaalla tai saneeraajalla pienenee. Kannattaa käyttää hyväksi, kannustaa Kalliokoski.

Käyttökelpoinen tavara kannattaa laittaa hyötykäyttöön. Se on ekologista ja säästää loppujätemaksuissa. – Parik on yhteiskunnallinen yritys, joten palveluja käyttämällä työllistät samalla alueen nuoria, pitkäaikaistyöttömiä ja vajaatyökykyisiä, muistuttaa Kalliokoski.

Kierrätystavaran vastaanotto

Kierrätysohjeessamme kerromme millaista tavaraa voit tuoda kierrätysasemallemme.

Lue lisää

Myynnissä olevia tuotteita

Myymälässämme voit tehdä todellisia löytöjä.

Tutustu