Parik
Close Menu

Ennakkoluuloni Parikia kohtaan vaihtuivat yllätykseksi työtehtävien ja ihmisten laajasta skaalasta

Minulla on yrittäjätausta. Lamavuosina hommat loppuivat, minkä seurauksena olin useamman vuoden työttömänä. Osallistuin silloin joihinkin työvoimatoimiston kursseihin, ja vuonna 2015 tulin Parikille kuntouttavaan työtoimintaan. Sen jälkeen sain täältä palkkatukipaikan ja myöhemmin olin myös työkokeilussa. Palkkatukipestini ovat saneet terveydellisten syiden takia jatkoa. Nykyinen  jatkuu ainakin taas vuoden verran.

 

Olen ollut erilaisissa työtehtävissä Parikin molemmissa toimipisteissä. Olen tehnyt ns. talonmiehenhommia: kiinteistönhuoltoa ja pihanhoitoa; olen ollut nouto- ja kuljetuspalvelussa sekä kierrätysmyymälän tavaran vastaanotossa ja varastohommissa. Tälläkin hetkellä hoidan kierrätysmyymälän ja varaston välistä kalusteiden liikennettä sekä työskentelen toisinaan myymälässä asiakaspalvelutehtävissä. Työhöni on kuulunut myös EduKon varastonhallinta- ja logistiikkaopiskelijoiden ohjaamista.

 

Omalla kohdallani mahdollisuus osallistua näihin erilaisiin Parikin työjaksoihin on tarkoittanut sitä, että minulla on mielekästä tekemistä, eikä tarvitse pelkästään kotona pyöriä. Tiettyjen rajoitteiden takia en silti voisi tehdä raskaita kahdeksantuntisia työpäiviä, ja siksi työ Parikilla onkin räätälöity minulle sopivaksi.

 

Suosittelisin Parikin toimintaa ihan kaikenlaisille ihmisille, koska työtkin voivat olla monipuolisia. Parikilta löytyykin laaja skaala erilaisia ihmisiä erilaisilla taustoilla. Ainakin lähimmät työkaverini ovat hyvin välitöntä ja auttavaista porukkaa, ja tuntuu ettei täällä kukaan katso toista ”vinoon” tai arvostele. Työssä suoriutumisessa on luonnollisesti jokaisen kohdalla välillä kehittymisen tarvetta, ja siitä voidaan antaa palautetta. Mitä tulee ihmisenä olemiseen, niin täällä on oikein hyväksyvä ilmapiiri: kaikki otetaan hyvin vastaan. Minulla oli joskus aiemmin vähän ennakkoluuloja Parikia ja sen toimintaa kohtaan, mutta yllätyin myönteisesti tänne tullessani siitä, millaista porukkaa täällä eri yksiköissä on. Eli ihan rohkeasti ja avoimin mielin kannattaa tulla Parikille. Hyvä, kun pääsin tänne!

-Juha