Parik
Close Menu

Parikin kierrätysmyymälä on yllättävän hyvä työpaikka

”Olin ollut työttömänä ja kotiäitinä yhteensä 7–8 vuotta. Ennen sitä minulla oli sekalaista työkokemusta kaupanalalta. Pari kuukautta sitten hain työkkärin kautta Parikin kierrätysmyymälässä auki olevaa palkkatukipaikkaa.

Minulla on ollut aiemmin varsin huonoja kokemuksia palkkatukipaikoista, ja siksi ennakko-oletukseni tästäkin paikasta olivat kielteiset. Joissakin paikoissa olen istunut koko työpäivän peukaloita pyöritellen. Lisäksi niissä on tehty selväksi, että hierarkiassa olin alimmalla tasolla. Näistä on jäänyt pahat henkiset arvet.

Kun Kirsi N. ja Kiisu haastattelivat minua paikkaan, toivoin, etten saisi sitä. Haastattelijat tuntuivat oikein mukavilta, mutta ajattelin, että se oli vain pintakiiltoa. Kun sitten kuitenkin sain paikan ja aloitin työt kierrätysmyymälässä, niin yllätykseni oli melkoinen. Ensimmäisen viikon jälkeen totesin, että tämähän on sikahyvä paikka! Yhtenäkään aamuna en ole kokenut töihin lähtöä ahdistavana. Nyt ahdistaa lähinnä se, että kesäkuussa pestini loppuu!

Olen tehnyt täällä kaikenlaisia hommia, joita eteen on tullut. Suhtauduin aluksi epäillen siihen, tulisinko viihtymään tuotannon puolella. Vierastin etenkin tuotteiden hinnoittelua. Nykyään  hinnoittelu sujuu hyvin ja teen sitäkin mielelläni. Omimmalta alueeltani tuntuu kassalla työskentely.

Koen kehittyneeni etenkin kaikkien kanssa toimeen tulemisessa. Olen pohjoisesta kotoisin, ja siellä tottunut aika välittömäksi ja suorapuheiseksi. Hyvän työilmapiirin luominen ja ylläpitäminen vaatii kuitenkin sitä, että välillä venyttää sietokykyään ja hillitsee tarvetta sanoa ääneen.

Toivoisin työllistyväni kaupanalalle heti tämän palkkatukijakson jälkeen. Nyt kun olen tottunut taas saamaan palkkaa, en haluaisi palata kituuttamaan.

Kiteyttäisin vielä, että Parikin kierrätysmyymälä on yllättävän hyvä työpaikka. Täällä on hyvä ryhmähenki, ja työnjohtokin kuuluu ”meihin”, tekee töitä meidän muiden joukossa.”  -Satu