Parik
Close Menu

Parikilta sain uskallusta yrittää ja onnistua

Olin tehnyt satunnaisia 3D-mallinnushommia freelancerina, mutta niitä oli melko vähän ja aika vaikeaa löytää. Olinkin pääasiassa työtön monta vuotta, ja se alkoi jo hieman masentaa. Tuntui, ettei minulle löydy mitään töitä, ja olin jo valmis luovuttamaan media-alan suhteen.

Hain Kelan järjestämään NUOTTI-valmennukseen. Valmennuksen loppupuolella valmentaja ehdotti, että kävisimme Parik-säätiöllä tapaamassa kuntoutusohjaaja Tarja Veijosta ja tutustuisimme TEAK-kuntoutukseen. Samalla kertaa vierailimme Parik-säätiön viestintä- ja mediapaja Kaikumedialla, jota pohdittiin minulle TEAK-kuntoutuksen työkokeilupaikaksi alkuun.

Työjaksoni alussa Kaikumedialla minun oli tarpeen harjoitella arkirytmissä pysymistä ja työyhteisössä toimimista. Samalla kuitenkin aloin tutustua erilaisiin viestintä- ja media-alan työtehtäviin. Kokeilin mm. videoiden tekstittämistä ja hieman videoiden editointia.

Parikin henkilökunta oli erittäin ymmärtäväistä, ja he tukivat paljon kaikessa. Minua kannustettiin ja rohkaistiin kokeilemaan uutta, silloinkin kun en itse olisi uskaltanut. Vaikea uskoa, että olisin itsekseni siinä tilanteessa saanut vietyä asioita niin hyvin eteenpäin. Työjakso Kaikumedialla vaikutti sen, että elämänhallintani parani paljon ja mielialani koheni huomattavasti; en ollut enää jatkuvan epätoivoinen tulevaisuuden suhteen.

Suosittelenkin Parikin palveluita ja vastaavaa työjaksoa sellaisille henkilöille, jotka haeskelevat vielä kiinnostuksen kohteitaan ja omaa alaansa, eivätkä ole varmoja siitä, mitä haluaisivat tehdä. Myös ne, joille on syystä tai toisesta hankalaa hakea oma-aloitteisesti töitä, hyötyvät varmasti Parikin tarjoamasta avusta sekä siellä vallitsevasta kannustavasta ja motivoivasta ilmapiiristä. Kannattaa ainakin yrittää, sillä ei kokeilemalla mitään menetä! Alkujännityskin menee nopeasti ohi, kun huomaa, miten mukava paikka Parik on.

Parik-jakso vahvisti kokemustani siitä, mikä on oma alani. Jakson aikana myös oivalsin, että voin ja on hyödyllistä tehdä monipuolisesti alaani liittyviä työtehtäviä, vaikka ne eivät olisikaan 100 % sitä, mihin haluan fokusoitua. Työjakso Kaikumedialla johti sittemmin siihen, että sain palkkatukityöpaikan mainostoimisto Same-eYes:sta.

 

-Ville