Parik
Close Menu

Työjakso Kaikumedialla ”herätti minut eloon”

Olin ollut työttömänä kaksi vuotta, kun näin netissä työpaikkailmoituksen, jossa haettiin mediatyöntekijää. Kyseessä oli Kaikumedian paikka, ja päätin hakea sitä. Alun perin ajatuksena oli puolen vuoden pesti, mutta saadun lisärahoituksen myötä työ jatkui vielä toiset puoli vuotta.

Työllistymistäni avoimille työmarkkinoille hankaloitti kaksi vuotta kestänyt työttömyyteni sekä työkokemuksen puute. Huomasin myös ikäväkseni, että työttömyysaika vaikutti laiskistumista, ja halusin siihen muutoksen.

Kaikumediassa työskentelin mediatyöntekijänä, asiakaspalvelussa, teknisessä avussa sekä editoin kuvia ja videoita. Tutustuin työjaksoni aikana myös 4H-järjestön toimintaan ja aiemmin kaihtamaani yrittäjyyteen.

Koen päässeeni ihan uuteen maailmaan Parikin Kaikumedia työpajatoiminnan aikana. ”Heräsin eloon” ja aloin liikkua elämässäni eteenpäin. Aloin haaveilla, sain ideoita ja intoa toteuttaa niitä. Kaikumedia-jaksoni paras anti olivatkin saamani visio ja eväät perustaa yritys.

Konkreettisen sysäyksen yritystoiminnan aloittamiselle antoi käyntini Kouvolan kirjaston digitointipisteellä. Huomasin siellä, että VHS-nauhojen muunto DVD-muotoon tapahtui vanhanaikaisesti. Ajattelin, että osaan tehdä sen helpommin ja paremmin.

Syntyi päätös perustaa 4H:n kautta yritykseni HN VideoMedia. Yritysideana ja -tuotteena on asiakkaiden VHS-tiedostojen muuntaminen DVD-formaattiin. Lisäksi HN VideoMedia tekee myös muita mediatuotteita.

HN VideoMedian perustamisen lisäksi hain ja pääsin Xamk:iin opiskelemaan liiketaloutta. Tällä hetkellä olen siis sekä yrittäjä että opiskelija. Työskentelen Same-eYes Oy:lle opintojen ohessa. Opinnoissani haluan erikoistua myyntiin ja markkinointiin.

Koen olevani juuri omilla paikoillani.

-Henri